top of page
Zoeken

Weekend Kortrijk


Na een geslaagd weekend in Hasselt vorig jaar met een mooie jeugdherberg, had de organisatie van het weekend weer zijn uiterste best gedaan om op hetzelfde niveau te blijven.

Jeugdherberg 'Groeninghe' werd onze plek in Kortrijk om tussen de activiteiten door te vertoeven. Hier verbleven we van vrijdag 12 t.e.m. 14 april 2019.


Vrijdagavond arriveerde iedereen voor de start van het weekend. Voor de ene was de rit al wat langer dan voor de andere, maar iedereen kwam veilig aan.

Net zoals andere jaren konden we weer over een gezellig 'KWB'-lokaaltje beschikken, waar we dan ook de eerste avond reeds gezellig samen zaten en de volgende dag bespraken.


Zaterdag, vroeg uit de veren, lekker ontbijtje en helemaal klaar om de fietstocht van 50 km aan te vangen. De koude kon ons niet tegenhouden. Zelfs dekentjes moesten de jongste telg warm houden. Geen warme dag, maar wel een heerlijk zonnetje dat geregeld kwam piepen om ons te verwarmen. Langs een prachtige fietsroute en de Franse grens bereikten we onder schitterende begeleiding van Bart en Jan 's middags Wervik.

Een smos stilde de honger in een bijzonder gezellig volkscafeetje.

Dadelijk terug op de fiets stappen was niet het plan, daarom nog even een bezoekje aan het tabaksmuseum.

En ja, dan kondigde terug naar Kortrijk fietsen zich aan, met natuurlijk een tussenstop in Menen.

's Avonds werd er nog afgesloten met een quiz, waar er gescoord werd als chimpansees.


Zondagvoormiddag stond het vlasmuseum op het programma. We ontdekten hoe de vlasindustrie in Kortrijk zijn opkomst kende. En ja, vlas vind je nog in ongelooflijk veel hedendaagse dingen terug. De kinders gingen samen met Staf Stekel op tocht en voelden, proefden, riepen, telden en zochten er op los (ja, dat was de opdracht).

Ook de Guldensporenslag heeft geen geheimen voor ons. In museum 1302 waanden we ons even ridders en prinsessen.

Afsluiten van dit meer dan geslaagde weekend deden we met een koffie en Kalletaart.


Dankjewel aan de organisatoren voor dit fijne samenzijn!


Foto's kan je hier terugvinden!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We brengen een bezoek aan het walhalla van de pompoen. Voor €6 krijgen jullie een rondleiding met deskundige uitleg over het ontstaan, kweken en verwerken van de vele verschillende soorten pompoenen (

bottom of page