top of page
Zoeken

Wandelen voor Malawi

De organisatie van Malawi kon dit jaar rekenen op heel mooi weer wat zich vertaalde in veel wandelaars: ± 300 en natuurlijk een goed gevulde zaal om te genieten van een hapje of een drankje. Dit is zekere weer een succes te noemen voor het goede doel. Het beloofde een warme voorjaarsdag te worden, de wandeldag voor Malawi. En het werd ook warm, zowel buiten als binnen. Er kwamen heel wat mensen wandelen.


En nog veel meer mensen kwamen langs in de Zandfluiter om iets te drinken of om een verse soep met broodje of een dessertje te proeven. Er waren fietsers en wandelaars, jonge en oudere mensen, mensen van Wechel en omstreken en bijna alle provincies van het land waren vertegenwoordigd. Kortom, het was een divers publiek en de vrijwilligersploeg probeerde iedereen in de watten te leggen. En het bracht warmte teweeg. Want met jullie aanwezigheid kunnen we 9 dorpen helpen. De school in Sitima is er voor kinderen uit de weide omgeving. Er wordt werk voorzien voor leerkrachten, koks, en er zijn verscheidene projecten. De groenteteelt en het geitenproject zorgt voor inkomsten en gezonde voeding voor de kinderen en hun families. Er is gezondheidszorg voorzien en een eigen waterleiding.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

We brengen een bezoek aan het walhalla van de pompoen. Voor €6 krijgen jullie een rondleiding met deskundige uitleg over het ontstaan, kweken en verwerken van de vele verschillende soorten pompoenen (

bottom of page